Renault va produce doua noi modele de autoturisme in Spania, din care unul electric

Data publicarii: 07-10-2009 | Auto

Constructorul auto francez Renault a garantat viitorul uzinei din Valladolid, oras situat in nordul Spaniei, anuntand construirea a doua noi modele de autoturisme, dintre care unul electric, si a unui motor, relateaza AFP.

Presedintele Renault Spania, Jean-Pierre Laurent, a anuntat la Valladolid, in prezenta premierului spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, proiectul de productie ce garanteaza activitatea uzinei Valladolid, cu circa 5.000 de angajati, pe o perioada de zece ani.

"Renault confirma ca vom construi la Valladolid un mic vehicul electric in 2011, un motor ecologic in 2012 si un vehicul traditional din 2013", a declarat Laurent, in cadrul unei conferinte de presa la care au mai asistat ministrul spaniol al industriei, Miguel Sebastian, si presedintele regiunii Castilia si Leon, Juan Vicente Herrera.

Renault detine la Valladolid o uzina de asamblare si una de motoare. Grupul mai detine o uzina la Palencia (nord), ce asambleaza modele Megane, si o uzina in Sevilla.

Grupul francez, cel mai mare constructor auto din Spania, are circa 10.000 de angajati in aceasta tara.

Angajamentul de viitor este o veste buna pentru executivul socialist, ce se confrunta cu criza economica, cu cresterea somajului si cu anumite dosare industriale dificile din punct de vedere al locurilor de munca, precum cel al uzinei Opel din Figueruelas, unde Magna, grupul ce va prelua constructorul german, intentioneaza sa desfiinteze circa 1.300 de posturi.

"Astazi este o zi mare pentru industria auto, pentru Valladolid, pentru regiune si mai ales penru muncitori", a declarat Zapatero.

NewsIn