Autoitalia tinteste vanzarea a 50 de masini pana la finele anului prin centrul integrat din Capitala

Data publicarii: 07-10-2009 | Afaceri

Autoitalia, importatorul Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Infiniti, Maserati si Segway, si-a propus sa vanda 50 de masini pana la finele anului prin centrul integrat deschis miercuri, in Colentina, a declarat directorul general al Autoitalia Showroom.

"Tinta noastra este de a vinde pana la 31 decembrie 50 de masini prin centrul integrat deschis in Colentina. Cand se vor schimba conditiile economice si vom depasi criza economico-financiara, ne vom schimba tinta de vanzari, la aproximativ 2.000 de unitati pe an", a declarat directorul general al Autoitalia Showroom, Sorin Encutescu.

Conform lui Encutescu, targetul de 2.000 de unitati a fost atins de companie anul trecut, cand a comercializat prin centrul din Militari 2.100 de unitati, in vreme ce, in 2009, acest centru va vinde, cel mai probabil, 600 masini, in scadere cu 71%. "Aceasta este scaderea pietei si nu ne putem impotrivi", a adaugat Encutescu.

Autoitalia Showroom a avut in 2008 o pondere de 12% din cifra de afaceri a grupului Autoitalia, aceasta pondere fiind in scadere in acest an, la 10%.

Centrul deschis miercuri de catre Autoitalia Showroom a necesitat o investitie de peste cinci milioane de euro si este al treilea din portofoliul celui mai mare dealer al grupului Autoitalia din Bucuresti si primul centru integrat din Capitala. Autoitalia a mai inaugurat in acest an inca doua centre integrate, la Focsani si la Iasi, operate de dealerii Auto Tivoli, respectiv Auto Padova, investitiile totale pentru deschiderea acestora fiind de aproximativ 7,5 milioane euro.

Centrul integrat din Colentina, care reuneste un showroom dedicat marcilor Fiat, Fiat Professsional, Alfa Romeo si Lancia, un service, o statie ITP si o spalatorie auto, are o suprafata totala de 4.453 metri patrati, din care constructia are o suprafata de 2.617 metri patrati. Numarul total al angajatilor, la momentul deschiderii, este de 45.

Autoitalia are in plan deschiderea in viitorul apropiat a inca doua centre, la Bacau si Tulcea.

Autoitalia Showroom va deschide, in 2010, inca un centru integrat in Bucuresti, in zona de nord a orasului.

"Ne-am dezvoltat intai in vest, acum am venit cu al treilea punct de lucru in est, in 2010 vom fi prezenti si in nord, iar pe viitor, cand conditiile economice vor fi mai propice, vom deschide un centru si in sud", a conchis Encutescu.

NewsIn