Coca Cola Hellenic a investit 45 mil euro pentru un depozit automatizat si o centrala de cogenerare

Data publicarii: 07-10-2009 | Afaceri

Imbuteliatorul Coca Cola Hellenic Romania a investit 45 milioane de euro pentru constructia unei centrale de cogenerare si a unui depozit automatizat afiliate fabricii de la Ploiesti, a declarat directorul executiv al grupului, Doros Constantinou.

"Decizia pentru construirea acestei facilitati de cogenerare a fost luata acum doi ani, iar constructia a durat un an. Unitatea va furniza energie electrica, apa calda si caldura pentru unitatile de productie ale fabricii Coca Cola din Ploiesti si va reduce cu cel putin 40% emisiile de carbon de aici", a declarat, la inaugurarea celor doua facilitati, Doros Constantinou.

Potrivit acestuia, investitia totala pentru cele doua unitati a fost de 45 milioane de euro, dintre care aproximativ 15 milioane pentru centrala de cogenerare si 30 de milioane de euro pentru depozitul de logistica.

Reprezentantii Coca Cola Hellenic Romania au precizat ca centrala de cogenerare a fost construita in parteneriat cu firma Contour Global si are o suprafata de 2.800 mp si o capacitate de aproximativ 6 MW electrici si 3,7 MW termici.

In ceea ce priveste depozitul automatizat, acesta are o capacitate de a genera 290 de paleti pe ora produsi pentru intrare si 490 de paleti pe ora pentru incarcarea in camioane.

Reprezentanul Contour Global, Joseph Brandt a precizat ca pentru constructia acestui depozit au lucrat oameni din 20 de tari, printre companiile partenere numarandu-se Civil Works si FKI Logistex Retrieval System (din Anglia)

Pentru depozitul inugurat miercuri, compania Coca Cola Romania a angajat 50 de oameni.

Potrivit directorului general al Coca Cola Helenic Romania, Calin Dragan, aceasta investitie pentru cele doua facilitati face parte din startegia de reducere a consumului de energie a unitatilor de fabricare Coca Cola.

"Fabrica din Ploiesti a fost construita in 1995, iar in prezent are sase linii de productie. Depozitul traditional nu avea niciun succes de aceea am facut aceasta investitie", a spus Calin Dragan.

Constructia centralei a inceput in luna noiembrie 2008. De asemenea, o a doua astfel de centrala urmeaza sa fie construita la Timisoara si va fi operationala in 2010.

Proiectul este dezvoltat in toate tarile in parteneriat cu Contour Global, companie privata care dezvolta, achizitioneaza si opereaza companii de generare de energie electrica la nivel global. In prezent, opereaza opt unitati pe patru continente cu o capacitate instalata de aproximativ 1.000 MW si este in proces de dezvoltare a altora noi ce insumeaza peste 10.000 MW.

NewsIn