Renault vrea sa duca Fluence in primele 3 pozitii in topul celor mai bine vandute berline compacte

Data publicarii: 08-10-2009 | Auto

Constructorul francez Renault a lansat modelul Fluence cu care doreste ca in 2010 sa ocupe unul din primele trei locuri in clasamentul celor mai vandute berline compacte, a declarat directorul comercial al Renault, Dacia, Nissan in Romania, Fabrice Cambolive.

"Romania este, la trei saptamani de la prezentarea in premiera mondiala a modelului Fluence, la salonul auto de la Frankfurt, printre primele tari in care berlina in cinci usi de clasa compacta a fost lansata. Odata cu lansarea in Romania, Fluence a mai fost prezentat in Turcia si Rusia, celelalte tari unde este prezent Renault, urmand sa primeasca acest model in 2010", a declarat Cambolive.

Galerie Renault Fluence:
  • Renault Fluence 1

    Renault Fluence - click pe poza

  • Renault Fluence 2

    Renault Fluence - click pe poza

  • Renault Fluence 3

    Renault Fluence - click pe poza

  • Renault Fluence 4

    Renault Fluence - click pe poza

  • Renault Fluence 5

    Renault Fluence - click pe poza

  • Renault Fluence 6

    Renault Fluence - click pe poza

  • Renault Fluence 7

    Renault Fluence - click pe poza

  • Renault Fluence 8

    Renault Fluence - click pe poza

Pentru o perioada, Renault Fluence va fi comercializat cu trei motorizari - un motor pe benzina de 1.6 litri 16V si 110 cai putere si doua diesel, de 1.5 dCI de 88 si 105 cai putere. Preturile pentru modelul nou lansat sunt cuprinse intre 12.900 euro si 16.950 euro (TVA inclus).

In urmatoarele 18 luni, Renault va lansa si versiunea electrica a modelului Fluence.

Principalii concurenti pentru Renault Fluence sunt Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Focus si Volkswagen Jetta.

"Nu ne-am propus niciun target de vanzari pentru acest an si nici pentru 2010, dorim doar ca la finele anului viitor, Fluence sa fie intre primele trei modele din clasa berlinelor compacte comercializate in Romania", a adaugat Fabrice Cambolive.

Renault Fluence vine sa intregeasca gama Megane, inlocuind modelul in patru usi Megane Sedane, comercializata din 1996 si in Romania. Conform directorului de marketing Renault Romania, Rafael Treguer, gama berlinei Megane a fost vanduta in 37.000 exemplare, din totalul de 40.000 de modele vandute din gama Megane.

De la inceputul anului, Renault a lansat modelele Laguna Coupe, noua gama Clio, noua familie Megane si, joi, Fluence. Pana la sfarsitul anului va mai fi lansat modelul Sport Tourer (break-ul gamei Megane), monovolumul Scenic si monovolumul de clasa mare Grand Scenic.

Pentru 2010, Renault pregateste lansarea in Romania a cabrioletului Megane si a unei utilitare usoare.

"Pentru piata din Romania, pricipalele noastre produse sunt Clio, Megane, Fluence si Symbol", a completat Cambolive.

Renault SA, cel de-al doilea constructor auto din Franta, a afisat in prima jumatate a anului o pierdere neta de 2,712 miliarde euro, comparativ cu un profit de 1,58 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul scaderii vanzarilor de autoturisme la nivel mondial, relateaza Bloomberg.

Pe piata mondiala a autoturismelor, ce a scazut cu 16,5% in prima jumatate a lui 2009, vanzarile grupului Renault au scazut cu 16,5%, mentinand cota de piata constanta, la 3,7%. La nivel mondial, grupul a vandut 1.106.989 autoturisme.

NewsIn