Supermarketurile din Iasi au lansat cosul anticriza cu alimente la preturi minime

Data publicarii: 09-10-2009 | Diverse

Supermarketurile din Iasi au introdus "cosul anticriza", la propunerea Comisariatului Judetean al Protectiei Consumatorului, care cuprinde cel putin noua produse de baza ce pot fi achizitionate la preturi cu pana la 20-25% mai mici.

Initiativa cosului anticriza apartine Comisariatului Judetean al Protectiei Consumatorului (CJPC) Iasi, al carui director, Tonel Cazacu, sustine ca economia lunara a iesenilor va fi de cel putin 120 lei daca vor achizitiona alimentele din spatiile special amenajate din supermarketuri.

Potrivit lui Cazacu, o paine poate fi cumparata cu 65 de bani, o sticla de ulei cu 3,1 lei, iar un kilogram de faina cu 1,3 lei.

"Consumatorii trebuie sa gaseasca in cos macar cate un produs din categoria lactate, carne, ulei, zahar, legume, fructe, oua, paine, orez sau faina. Poate fi cumparat orice produs din cosul respectiv", a declarat, cu ocazia lansarii cosului anticriza, Tonel Cazacu.

Cosul anticriza va fi introdus, sustine Cazacu, si in alte orase din judet, fiind o initiativa in premiera la nivel national. La initiativa CJPC au aderat supermarketuri precum Carrefour, Kaufland, Billa, Mercur Mary si Gima.

NewsIn