Seful PAID: Vor fi intre cinci si zece nominalizari pentru pozitia de director general al PAID

Data publicarii: 12-10-2009 | Finante-Banci

Directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) va fi ales, miercuri, dintr-o lista de cinci - zece persoane, a declarat presedintele PAID, Constantin Toma.

"Avem avem in vedere trei persoane, dar lista este deschisa. Cred ca vom discuta de 5-10 nominalizari pentru pozitia de director general al PAID", a mentionat Toma.

El a mai spus ca dupa alegerea directorului general vor incepe imediat demersurile pentru organizarea societatii, precum si pentru selectarea firmelor ce vor realiza sistemul informatic al bazei de date.

Intrebat fiind de ce considera ca asigurarea obligatorie a locuintelor nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2010, presedintele PAID a precizat ca "60% din baza de date se afla pe suport de hartie si nu electronic, ceea ce reprezinta un stres suplimentar".

Consiliul de administratie al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor are sapte membri, din care cinci din partea firmelor care urmeaza sa incheie asigurari obligatorii de locuinte, iar doi sunt numiti de arbitrul asigurarilor.

Din partea actionarilor ce detin 15% din actiunile PAID au fost numiti Radu Mustatea (Astra Asigurari), Denis Rousset (Groupama Asigurari) si Constantin Toma (din partea Clal Romania Asigurari Reasigurari). Din partea celorlalti actionari ai PAID au fost numiti Nicolae Musat (City Insurance) si Adina Bacioiu (Generali Romania).

Din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au fost numiti Marinela Nemes si Mihai Buzea.

Societatile de asigurari care au semnat actul constitutiv de infiintare a PAID sunt Astra Asigurari, Groupama Asigurari, Clal Romania, Uniqa Asigurari, City Insurance, Certasig, Ardaf, Generali Asigurari, Carpatica Asig, EuroIns Romania, Grawe Romania Asigurare, Credit Europe Asigurari si ABC Asigurari.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

NewsIn