CSSPP: Proiectul de buget pe 2010 prevede majorarea contributiei pe pilonul II de pensii la 2,5%

Data publicarii: 14-10-2009 | Actualitate

Proiectul de buget pe 2010 prevede majorarea contributiei la pensiile private obligatorii (pilonul II) cu 0,5 puncte procentuale, pana la 2,5% din salariul mediu brut al participantilor, a declarat miercuri vicepresedintele CSSPP, Ion Giurescu.

"In proiectul de buget e prinsa pentru anul viitor aceasta crestere cu 0,5%. Nu cred ca va mai fi vreo modificare a acestui 0,5%", a afirmat Giurescu, la Conferinta Nationala de Pensii Private.

Informatia a fost confirmata de Mihai Seitan, secretar de stat in Ministerul Muncii, care a mentionat ca "nimeni nu va fi de acord cu o crestere pana la 3%, insa macar sa fie 2,5%".

El spera ca recuperarea procentului de 0,5%, cu care trebuia majorata contributia pe pilonul II in acerst an, se va face in anii viitori, astfel incat sa se ajunga intr-un timp mai scurt la 6%.

Bugetul pe 2009 a blocat nivelul contributiei virate catre fondurile de pensii private obligatorii la 2% din salariul brut in acest an.

Potrivit legii, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii urma sa creasca anual cu 0,5%, pana la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.

Guvernul nu a anuntat inca daca va creste sau nu nivelul contributiei in 2010.

La sfarsitul lui septembrie, piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 1,995 miliarde lei (475,4 milioane euro).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: