Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania vrea sa dea credite de 10 mil. euro in trimestrul IV

Data publicarii: 14-10-2009 | Finante-Banci

Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania vrea sa acorde finantari de 10 milioane euro in trimestrul IV, volumul total acordat in 2009 urmand sa se ridice astfel la 35 milioane euro, iar soldul creditelor pentru finalul anului la 160 milioane euro, a spus directorul bancii, Fady Chreih.

"Pana la 30 septembrie, dadusem 3.200 de credite, iar soldul era de 150 milioane euro. Mai mult de 80% din finantari s-au dus spre Pachetul Specialist, din cele patru pachete pe care le-am lansat", a spus Chreih.

La sfarsitul lui 2008, Divizia pentru Medici avea in sold credite de 125 milioane euro, a precizat Chreih.

In prezent, Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania are 16.000 de clienti activi si 9 agentii, numarul angajatilor fiind de circa 80 de salariati, dintre care jumatate sunt doctori.

"Am finantat mai mult de 2.500 de cabinete in acesti doi ani de la infiintare si, daca pana acum tinta noastra au fost cabinetele monospecializate si cele cu o cifra de afaceri de pana la 500.000 euro, vom incerca sa ne indreptam si catre cele cu cifra de afaceri mai ridicata in urma finantarii obtinute de la IFC", a mai spus directorul diviziei.

Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania a semnat, marti, un acord de finantare de 50 milioane de euro de la International Financial Corporation (IFC), divizie a Bancii Mondiale.

"Nu vrem sa fim agresivi cu acesti bani si cred ca in aproximativ 10 luni vom acorda finantarile din acest imprumut, ceea ce va reprezenta cateva mii de credite", a mai spus Chreih.

Cel mai mare imprumut acordat de Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania a fost de 1,5 milioane euro pentru un proiect in imagistica, pana in prezent finantarile indreptandu-se in mare parte catre orasele centre universitare ca Iasi, Cluj sau Timisoara, a mai spus directorul diviziei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: