Mobexpert deschide al 10-lea hipermagazin din reteaua sa regionala, investitie de cca. 2 mil. euro

Data publicarii: 15-10-2009 | Afaceri

Mobexpert inaugureaza la Iasi un nou hipermagazin cu mobilier pentru casa, decoratiuni mobilier pentru birou, cu o suprafata de 7.000 mp, proiectul implicand o investitie de circa 2 mil. euro, reteaua regionala extinzandu-se astfel la 10 hipermagazine, a comunicat joi grupul controlat de Dan Sucu.

Astfel, Iasul devine al saptelea oras din regiune in care Mobexpert este prezent cu unitati proprii. Hipermagazinul Mobexpert Iasi, integrat in Era Shopping Center Iasi, este al 9-lea din reteaua din Romania si al 10-lea din reteaua regionala, fiind deservit de o echipa operationala de 50 de persoane.

Inaugurarea hipermagazinului Mobexpert de la Iasi este inclusa in cea de-a doua etapa de extindere a retelei din Romania, care face parte din strategia companiei de consolidare ca brand regional. Mobexpert va continua extinderea retelei si in urmatorii ani, vizand atat piata din Romania, cat si piata regionala.

Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 34 de hipermagazine si magazine.

In Romania, reteaua cuprinde noua hipermagazine in Bucuresti, Brasov, Suceava, Pitesti, Sibiu si Iasi si 23 de magazine in tara.

In afara Romaniei, primul hipermagazin cu mobilier de casa si decoratiuni a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent, din 2005, cu magazine proprii in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia).

Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are astazi 3.000 de angajati, dintre care 1.900 in fabrici si 1.100 in retail si servicii.

Grupul Mobexpert cuprinde zece firme pe zona de retail, opt fabrici de mobila pe zona de productie, sase firme de import si trei firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare).

Cifra de afaceri aditionata a Grupului Mobexpert, la finele anului 2008, s-a ridicat la 169 de milioane de euro. Compania a comunicat in mai 2009 ca vanzarile Mobexpert au scazut, in primul trimestru al acestui an, cu 3% pe segmentul mobilier pentru casa si cu 10% pe segmentul mobilier pentru birou, comparativ cu perioada similara din anul 2008, neprecizand si valoarea.

Printre principalele companii care activeaza pe piata romaneasca de mobilier se numara Mobexpert, IKEA, Elvila si Kika.

NewsIn