Commerzbank vinde divizia Kleinwort Benson holdingului RHJ, pentru 225 milioane lire

Data publicarii: 15-10-2009 | International

Commerzbank AG, cea de-a doua banca din Germania, si-a vandut divizia de administrare a averilor Kleinwort Benson holdingului RHJ International pentru 225 mil. lire (362 mil. dolari) in numerar, pentru a intruni conditiile impuse de UE cu privire la acordarea ajutoarelor de stat, relateaza Bloomberg.

RHJ estimeaza ca tranzactia va fi incheiata in primul trimestru din 2010, a anuntat holdingul olandez pe pagina sa de internet. Divizia Kleinwort Benson, cumparata de Commerzbank in ianuarie, in cadrul preluarii Dresdner Bank de la Allianz SE, gestiona la finalul lunii decembrie 2008 active de 5,4 miliarde lire sterline si avea in administrare active de 15,7 miliarde lire sterline, a precizat RHJ.

Directorul executiv al Commerzbank, Martin Blessing, a fost nevoit sa solicite guvernului german ajutoare financiare de 18,2 miliarde euro (27 miliarde dolari), pe fondul celei mai grave crize financiare de la Marea Criza. Vanzarea diviziei britanice Kleinwort Benson a fost o conditie impusa de Uniunea Europeana pentru aprobarea ajutorului de stat.

RHJ a anuntat ca vrea sa-si dezvolte afacerile cu servicii financiare din Europa si ca divizia Kleinwort Benson ofera o franciza bancara puternica si "perspective excelente de crestere".

NewsIn