Leul nu a reactionat la numirea lui Croitoru in functia de premier

Data publicarii: 15-10-2009 | Finante-Banci

Cursul leului a continuat sa oscileze in jurul nivelului de 4,2970 lei/euro dupa numirea lui Lucian Croitoru in functia de prim ministru, cu usoare incercari alternative de apreciere si depreciere a monedei nationale.

"Leul nu a inregistrat miscari ample dupa numirea lui Croitoru, iar volumele tranzactionate nu au fost semnificative. Au fost cateva incercari si intr-o directie si in alta. Cat priveste incercarile repetate din ultimele zile de depasire a plafonului de 4,30 lei/euro, e de asteptat ca banca centrala sa continue sa sprijine moneda nationala", a declarat un dealer.

Astfel, moneda nationala s-a apreciat in prima parte a zilei de la 4,30 la 4,2930 lei/euro, iar in apropierea pranzului a incercat sa se apropie din nou de nivelul de 4,30 lei/euro de care nu a reusit nici de aceasta data sa treaca, asa cum s-a intamplat si in ultimele zile.

Dupa numirea lui Lucian Croitoru in functia de premier al Romaniei, cursul a continuat sa oscileze in apropiere de 4,2970 lei/euro. In jurul orei 15, cursul a coborat la 4,2930 lei/euro, iar pe finalul sedintei valutare locale, in apropiere de ora 16, cursul a urcat din nou la 4,30 lei/euro, dar a revenit ulterior la 4,2970 lei/euro.

Cursul de referinta s-a mentinut in apropierea maximului ultimelor 6 luni si jumatate, nivelul anuntat joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR) fiind de 4,2937 lei/euro, cu 0,01% mai scazut decat cel de miercuri.

NewsIn