Seful RBS va primi 9,7 milioane de lire pana in 2014 daca va reusi sa redreseze banca

Data publicarii: 18-10-2009 | International

Directorul general al Royal Bank of Scotland (RBS), Stephen Hester, a admis ca "inclusiv parintii sai cred ca este platit prea mult", respectiv cu circa 10 milioane lire sterline (11 milioane euro), daca reuseste sa redreseze banca, la care statul britanic detine 70% din actiuni, anunta AFP.

"Oamenii se plang uneori de banii pe care-i castiga starurile pop sau fotbalistii din prima divizie, dar tolereaza aceste sume pentru ca acestia le ofera amuzament si recreere. Dificultatea pentru bancheri este ca-i facem pe oameni sa-si vada mai degraba limitele in ceea ce-si pot cumpara. Chiar si parintii mei considera ca sunt platit prea mult, ceea ce nu insemnaa ca nu sunt mandri de mine", a recunoscut Hester, intr-un interviu publicat de Daily Mirror. Prima slujba a bancherului a constat in ambalarea bomboanelor.

Directorul RBS ar trebui sa castige cel mult 9,7 milioane lire sterline, pana in 2014, daca reuseste sa readuca pretul actiunii RBS la 70 pence pe bursa londoneza. O actiune RBS se tranzactiona vineri dimineata cu 48,5 pence, dupa ce cazuse la 10 pence in ianuarie.

Pentru acest motiv, Hester este vazut bine in presa, spre deosebire de predecesorul sau, Fred Goodwin, care plecase la pensie in conditiile in care primea 703.000 lire sterline pe an. Pretentiile sale au fost facute publice in februarie, aproape simultan cu pierderile anuale record de 27 miliarde lire sterline inregistrate de banca.

Dupa mai multe luni de controverse, Goodwin a acceptat in final reducerea cuantumului pensiei.

NewsIn