Broadband-ul mobil a inregistrat o crestere de 58% in primele sase luni ale anului

Data publicarii: 19-10-2009 | IT&C

Broadband-ul mobil a inregistrat o crestere de 58% in primele sase luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, a declarat luni, la Global Forum 2009, presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

Potrivit datelor przentate de presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), in privinta telefoniei fixe s-a inregistrat o crestere de 24,7% a numarului de conexiuni, in primele sase luni din acest an.

De asemenea, Catalin Marinescu a mai spus ca rata de penetrare la suta de locuitori a broadband-ului a inregistrat o crestere de 1,8% in primul semestru din 2009, ajungand la 12,3%. In ceea ce priveste penetrarea broadband-ului la suta de locuinte, aceasta a crescut cu 5,1%, ajungand la 32,1%.

Presedintele ANCOM a mai spus ca traficul de voce a inregistrat in primele sase luni o crestere de 33,9%, ajungand la 19.540 milioane minute.

Totodata, reprezentantul ANCOM a mai spus ca, si in conditii de criza, operatorii s-au adaptat, reducand tarifele si marind numarul de minute.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: