FORT suspenda cursele regulate si nu mai accepta tichetele gratuite pentru pensionari si veterani

Data publicarii: Astazi, 19-10-2009 | Actualitate

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) nu mai accepta, incepand de luni, tichetele gratuite pentru pensionari si veterani, iar de la 1 noiembrie suspenda cursele regulate judetene si intrajudetene, pana cand Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) isi va achita datoriile.

Potrivit FORT, incepand de luni, 19 octombrie 2009, pensionarii si veteranii platesc integral costul calatoriilor efectuate cu transportul rutier de persoane.

"Loviti de criza de interes a Ministerului de Finante si Ministerului Transporturilor, membrii Federatiei Operatorilor Romani de Transport ce efectueaza curse regulate judetene si interjudetene au decis ca incepand de luni sa nu mai primeasca spre decontare tichetele gratuite ale pensionarilor si veteranilor deoarece ele nu sunt acoperite de catre Ministerul de Finante (MF)" se arata intr-un comunicat transmis de FORT.

In document se arata ca organizatia a inceput discutiile cu MT si MF ,din luna iunie, solicitand, inclusiv, compensarea acestor datorii intr-o formula care in mod cert avantaja bugetul de stat si elimina in parte si presiunea suportata de transportatori

"Nu s-a obtinut nimic, iar statul, prin Ministerul Finantelor, a refuzat nonsalant compensarea trimitand in faliment transportul rutier de persoane. Cu toate ca fondurile au fost puse la dispozitia Ministerului Transporturilor inca din luna ianuarie, acestea au fost dirijate dupa voia si <priceperea> mai marilor ministerului catre CFR - sacul fara fund atat de necesar in ani electorali", se mentioneaza in comunicatul FORT.

De asemenea, transportatorii sustin ca nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor, ratelor la leasing etc.si ca datoriile statului fata de transportatorii de persoane au ajuns la cateva mii de miliarde lei vechi aferente perioadei aprilie - septembrie 2009.

Astfel, Consiliul National al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federatia Patronala a Operatorilor Romani de Transport anunta ca incepand din 1 noiembrie toate cursele regulate judetene si interjudetene efectuate de transportatorii de persoane vor fi suspendate pana la achitarea datoriilor de catre Ministerul Transporturilor.

NewsIn