Firma germana de vanzari prin corespondenta Quelle ar putea fi lichidata, in lipsa unui cumparator

Data publicarii: Astazi, 20-10-2009 | Afaceri

Marca de vanzari prin corespondenta Quelle a grupului german Arcandor, aflat in redresare judiciara, si care numara 7.000 de angajati, ar putea fi lichidata in lipsa unui cumparator, a anuntat societatea-mama intr-un comunicat, citat de AFP.

Quelle este prezenta si pe piata romaneasca din 2005, iar pe 24 septembrie 2009 si-a lansat oficial noul catalog principal pentru sezonul toamna/iarna 2009 printr-o prezentare de moda.

"Dupa negocieri intensive cu numerosi investitori, nici creditorii, nici administratorul judiciar nu mai vad alta alternativa la lichidare, in lipsa asigurarii finantarii societatii", se arata in comunicat.

Salariatii marcii urmeaza sa fie informati in cursul zilei de marti despre situatia lor. Activitatile Quelle din strainatate ar urma sa faca obiectul unui proces de vanzare separat.

Arcandor, proprietar al Primondo, al marilor magazine Karstadt si al grupului de turism Thomas Cook, a fost plasat sub redresare judiciara la inceputul lunii septembrie. Intre timp, Arcandor si-a cedat participatia la Thomas Cook.

La inceputul acestei saptamani, Arcandor a anuntat ca actionarul principal, banca germana Sal Oppenheim, si-a redus participatia de la aproape 25% la mai putin de 10%, etapa considerata de analisti drept premisa unei renuntari totale la actiuni. De altfel, Sal Oppenheim ar urma ea insa-si sa fie cedata catre Deutsche Bank.

Publicatia Manager Magazin - care a publicat pe 6 octombrie un clasament al celor mai bogati miliardari din Germania - evidentia ca Madeleine Schickedanz, mostenitoare a dinastiei ce detine afacerea de vanzare prin corespondenta Quelle, a disparut pur si simplu din topul celor mai bogati 300 de germani, dupa falimentul Arcandor, la care era actionara.

Guvernul german a refuzat in iunie sa acorde ajutor financiar grupului Arcandor, deoarece acesta se confrunta cu probleme inainte de inceperea crizei.

NewsIn