Senatul a aprobat proiectul de lege privind vanzarea locuintelor ANL la pret de inventar

Data publicarii: 20-10-2009 | Politica

Senatorii au aprobat marti, un proiect de lege care prevede facilitarea achizitionarii de locuinte construite prin ANL prin vanzarea acestora la pretul de inventar, actualizat la zi, iar banii rezultati sa fie folositi pentru construirea de noi locuinte ANL.

Senatorii au aprobat cu 44 de voturi "pentru" si 29 "impotriva" proiectul de lege initiat de senatorul PSD Alexandru Mazare si deputatul PSD Martin Eduard.

Astfel, fondurile rezultate din vanzarea locuintelor vor fi folosite exclusiv pentru constuirea de noi locuinte ANL "in localitatile in care s-a realizat transferul dreptului de proprietate". Proiectul de lege modifica Legea nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL).

Senatorul UDMR Tiberiu Gunthner, a aratat in timpul dezbaterilor pe proiectul de lege ca programul ANL are anumite avantaje, spre deosebire de programul "Prima Casa". "Chiar si in perioada de criza, cred ca finalizarea locuintelor ANL este importanta, fiindca acest program este destinat tinerilor, locuintele ANL fiind construite cu costuri mici.

Programul Prima Casa nu are acelasi succes fiindca impune o suma destul de mare pentru cumpararea locuintei, iar multi tineri nu isi permit. De aceea, consider ca programul ANL este unul de succes, desi, pe perioada de criza, trebuie sa fie regandit, reinnoit, chiar si in sensul vanzarii locuintelor ANL", a afirmat senatorul UDMR.

Senatul este prima Camera sesizata, decizionala fiind Camera Deputatilor.

Secretarul de stat Valentin Iliescu a aratat ca Guvernul este impotriva acestei propuneri.

NewsIn