Apple a afisat un profit trimestrial in crestere cu 47%, peste estimari

Data publicarii: Astazi, 20-10-2009 | International

Profitul si vanzarile Apple au depasit estimarile analistilor in al patrulea trimestru fiscal, pe fondul cresterii cererii de cumputere Macintosh si de telefoane iPhone, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor la un maximum istoric dupa inchiderea pietelor din SUA, relateaza Bloomberg.

Profitul net a avansat cu 47% in al patrulea trimestru, la 1,67 milIarde dolari, sau 1,82 dolari/actiune, a anuntat compania. In perioada analizata, ce s-a incheiat pe 26 septembrie, vanzarile au crescut cu 25%, la 9,87 miliarde dolari. Analistii consultati de Bloomberg estimau venituri de 9,22 miliarde dolari si un profit net de 1,43 dolari/actiune.

Apple a sfidat estimarile analistilor, ce prevedeau ca problemele economice vor afecta cererea, afisand rezultate peste asteptari in ultimele patru trimestre. Compania a inceput vanzarea telefoanelor iPhone 3GS in iunie, ducand la o crestere a comenzilor.

Directorul executiv Steve Jobs a decis, de asemenea, reducerea preturilor iPod-urilor, a adus pe piata noi modele si a facut promotii la computerele Macintosh.

"Se descurca exceptional de bine intr-un mediu economic dificil. Vanzarile inregistrate de iPhone sunt imense si avem toate motivele sa credem ca cifrele de crestere vor fi puternice pentru o perioada lunga", considera Ryan Jacob, manager in cadrul Jacob Internet Fund.

Apple estimeaza pentru trimestrul in curs venituri de 11,3-11,6 miliarde dolari, a declarat directorul financiar, Peter Oppenheimer. Profitul ar urma sa fie de 1,70-1,78 dolari/actiune in cursul acestui trimestru, ce include perioada cu cele mai mari vanzari pentru Apple.

NewsIn