Croitoru: Am discutat cu economisti de prestigiu varianta ca ei sa faca parte din guvern

Data publicarii: 20-10-2009 | Politica

Primul ministru desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, intr-o conferinta de presa, inaintea intalnirii cu reprezentantii PSD, PNL, UDMR si minoritati, de la ora 14.00 de la Parlament, ca a discutat situatia economica si finananciara a Romaniei cu analisti si economisti de prestigiu.

Lucian Croitoru sustine ca a discutat cu economisti si analisti varianta ca acestia sa faca parte din guvern. Printre ei se numara Laurian Lungu, Aurel Dochia, Maria Fugaru, Lucian Albu sau Gheorghe Oprescu.

Croitoru a evitat sa spuna daca isi va depune mandatul in caz ca nu reuseste sa-si gaseasca majoritatea, precizand ca are de gand sa utilizeze "pana la capat" cele 10 zile pe care le prevede Constitutia.

Croitoru a anuntat ca Romania are nevoie de aproximativ 3,5 miliarde de euro pentru a remedia situatia crizei actuala.

"Data fiind suma 3,5 miliarde de euro de care are nevoie Romania, este necesara o startegie adecvata pentru a gasi acesti bani in urmatoarele 2 luni si jumatate. Sunt bani necesari epntru a finanata structurile statului roman", a mai spus premierul desemnat.

Primul-ministru desemnat, Lucian Croitoru, se va intalni astazi cu reprezentantii PSD, PNL, UDMR si minoritati, la ora 14.00, la Palatul Parlamentului. Intalnirile, care trebuiau sa aiba loc luni cu fiecare formatiune politica in parte, au fost amanate pentru azi, datorita deciziei unanime a reprezentatilor majoritatii de a-i oferi lui Croitoru o intalnire comuna.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: