Garda Financiara a atras sume suplimentare de 4,7 milioane lei la buget intre 5 si 11 octombrie

Data publicarii: 20-10-2009 | Finante-Banci

Garda Financiara a derulat 3.801 de actiuni de control operativ si inopinat intre 5 si 11 octombrie, in urma carora a atras la buget sume suplimentare de 4,7 milioane lei (peste 1 milion euro) si a confiscat bunuri de 869.056 lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Din sumele atrase, au fost incasate 2,27 milioane lei.

De asemenea, dintre actele de control incheiate, 34 dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de aproape 3,05 milioane lei, se mai arata in comunicatul ANAF.

Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.

ANAF este organ de specialitate al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul caruia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

NewsIn