Investitorii straini se vor reorienta catre sectorul imobiliar din Romania abia in 2012

Data publicarii: 20-10-2009 | Imobiliare

Investitorii straini in sectorul imobiliar se vor reorienta catre Romania abia in 2012, cand preturile din Europa de Vest vor creste destul de mult, insa acum Romania nu prezinta interes, considera CEO-ul companiei de consultanta imobiliara MORE Real Estate Services, Ilias Papageorgiadis.

"In 2010, vom trece prin linia de jos a crizei. Apoi, in 2011, sectorul imobiliar isi va reveni incet, pentru ca mai apoi, in 2012, sa intre in forta. In acel an, vor creste preturile in Europa foarte mult si astfel, investitorii straini se vor reorienta catre Romania", a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa directorul general al companiei de consultanta imobiliara MORE Real Estate Services, Ilias Papageorgiadis.

Acesta a criticat totodata atitudinea oamenilor de afaceri romani in ceea ce priveste micile sau marile tranzactii din sectorul imobiliar, acum in perioada de criza.

"Preturile din Europa de Vest sunt inca scazute. Daca in Occident gasesti un apartament cu 800 euro/metru patrat, de ce sa cumperi unul in Romania la un pret mai mare? Si ce conditii de stabilitate sunt in Romania? Afara primesc in plus conditii bune, preturi avantajoase si respect. Poate Romania sa ofere aceleasi lucruri?", se intreaba directorul general al MORE Real Estate Services. El considera ca "investitorii din Romania nu au invatat nimic acum din aceasta perioada de criza".

MORE Real Estate Services este o companie de consultanta, care a intrat pe piata din Romania in 2004. Pana in prezent, compania a acordat consultata pentru tranzactii a caror valoare depaseste in total 400 milioane euro.

Pe langa consultanta, MORE Real Estate Services cauta proprietati, le finanteaza, fiind specializata pe sectorul comercial si de retail (insemnand proiecte in agricultura si energetice).

NewsIn