Fiat a fost data in judecata de un constructor auto chinez pentru furt de secrete comerciale

Data publicarii: 20-10-2009 | Auto

Compania chineza Great Wall Motor a inaintat plangere impotriva constructorului italian Fiat pentru furt prezumtiv de secrete comerciale, au anuntat firma si avocatul acesteia, potrivit AFP.

Great Wall a depus plangerea la Curtea intermediara de la Shijiazhuang, in provincia Hebei, in care afirma ca Fiat a fotografiat masina hatchback Peri, inainte de lansarea sa in 2007, a precizat avocatul Liu Hongkai.

"In 2007, Fiat a trimis pe cineva la uzina Great Wall care a facut fotografii in secret masinilor in curs de construire. Am dat in judecata Fiat pentru ca a intrat in uzina si a furat secrete comerciale", a precizat Liu.

Fiat a negat marti acuzatiile si a afirmat ca nu a primit nicio notificare oficiala in acest caz. "Vrem sa subliniem ca in 110 ani de existenta, Fiat nu a plagiat niciodata si nici nu a imitat design-ul altui constructor din lume", a precizat grupul italian intr-un comunicat.

De altfel, Fiat a afirmat ca Peri este o imitatie a modelului sau Panda. Dar plangerea sa a fost respinsa de Curtea din Hebei in iulie 2008 si ulterior si de Inalta Curte a provinciei. In schimb, potrivit unor informatii din presa, un tribunal din Torino a transat in favoarea Fiat in luna iulie, stabilind ca Peri ar fi o copie a Panda.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: