Un cercetator american de top, acuzat de tentativa de spionaj in favoarea Israelului

Data publicarii: 21-10-2009 | International

Stewart Nozette, un cercetator american angrenat in mai multe proiecte sensibile pentru securitatea Statelor Unite, a fost arestat de agentii FBI dupa ce i s-a organizat un flagrant in cadrul caruia un agent secret american s-a dat drept agent de informatii israelian, scrie Reuters.

Stewart Nozette, in varsta de 52 de ani, a lucrat in mai multe agentii guvernamentale, printre care Departamentul de Energie, Departamentul Apararii si NASA. De asemenea, intre 1989 si 1990 a facut parte din Consiliul National al Spatiului de la Casa Alba si a coordonat proiectul care a dus la descoperirea apei pe Luna.

Din 1990 pana 1999 a lucrat la Lawrence Livermore National Laboratory din cadrul Departamentului de Energie, unde a proiectat tehnologii avansate. Ulterior, a devenit presedinte al Alliance for Competitive Technology, functie care i-a permis accesul la nenumarate informatii clasificate.

Pe 3 octombrie, acesta a fost contactat de un agent FBI care s-a recomandat ofiter secret israelian. Cercetatorul s-a aratat disponibil sa lucreze pentru serviciile israeliene, o prima garantie data agentului acoperit fiind o lista cu satelitii americani.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: