BCR Fond de Pensii a platit in total 8,5 milioane euro pentru OTP Fond de Pensii si Prima Pensie

Data publicarii: 21-10-2009 | Afaceri

BCR Fond de Pensii a platit suma de 8,5 milioane euro pentru OTP Fond de Pensii si Prima Pensie, dupa ce arbitrul pensiilor private a autorizat la inceputul lui septembrie fuziunea cu cele doua fonduri.

Actionarii BCR Administrare Fond de Pensii SA au aprobat, intr-o sedinta din 7 septembrie, contractul de achizitie intre BCR Fond de Pensii si OTP Fond de Pensii pentru 4,149 milioane euro.

In aceeasi sedinta, actionarii au mai aprobat contractul de achizitie intre BCR Fond de Pensii si Prima Pensie pentru suma de 4,362 milioane euro.

La inceputul lui septembrie, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis autorizarea prealabila a fuziunii fondurilor de pensii private obligatorii Prima Pensie si OTP cu BCR Fond de Pensii Administrat Privat, masura solicitata anterior de reprezentantii celor trei institutii.

Pe 13 august, CSSPP a decis radierea fondului de pensii Omniforte, in urma aprobarii definitive a fuziunii dintre Omniasig Fond de Pensii si BCR Administrare Fond de Pensii, dupa ce, potrivit deciziei 509/24.06.2009 emise de arbitrul pensiilor private, pe 3 iulie a fost finalizata fuziunea prin absorbtie a celor doua fonduri - BCR Fond de Pensii Administrat Privat si Omniforte.

La sfarsitul lui septembrie, BCR Fond de Pensii avea peste 216.166 de participanti si active nete de 84,6 milioane lei, OTP Fond de Pensii are 20.763 participanti si active nete de 7,8 milioane lei, iar Prima Pensie are 18.180 participanti si active de 5,3 milioane lei.

In prezent sunt 12 administratori de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), astfel ca, dupa finalizarea fuziunilor vor ramane 10.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: