Fed vrea capitalizarea suplimentara a bancilor, propune o taxa pentru riscul asupra colectivitatii

Data publicarii: 25-10-2009 | International

Presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, a declarat ca noi masuri sunt necesare pentru a intari capitalurile bancilor si a estimat ca institutiile financiare ar trebui sa plateasca o taxa pentru riscul pe care il fac sa planeze asupra colectivitatii, potrivit AFP.

"Este necesar sa fie luate noi masuri pentru a face astfel incat organismele bancare sa aiba suficient capital", a spus Ben Bernanke, intr-un discurs pronuntat la Chatham, Massachusetts.

El a solicitat, de asemenea, o contributie din partea bancilor pentru a compensa riscurile pe care acestea le fac sa planeze asupra colectivitatii.

"Orice cost suportat de guvern pentru a asigura o restructurare ordonata (companiilor financiare) ar trebui sa fie suportat de sectorul financiar, printr-o contributie, si nu de catre contribuabili", a argumentat Bernanke.

Seful Fed a mai indicat ca banca centrala va realiza noi teste de stres "mai frecvente si mai ample", pentru a evalua mai bine riscurile pe care le pun institutiile supravegheate de Federal Reserve.

NewsIn