AIG a dat bonusuri si prime de pensionare de inca 12,1 milioane dolari

Data publicarii: 25-10-2009 | International

Asiguratorul american AIG, salvat de la faliment prin ajutoare guvernamentale de aproape 170 miliarde dolari, a platit vineri prime de 12,1 milioane dolari mai multor directori, potrivit unui document inaintat Comisiei de Schimburi si Valori Mobiliare (SEC), transmite AFP.

Potrivit  AIG, comitetul de remuneratii "a autorizat vineri plata" compensatiilor contractuale acordate celor ce au parasit compania in urma concedierilor voluntare.

Decizia vine dupa ce supraveghetorul special al platilor din cadrul companiilor salvate de guvern, Kenneth Feinberg, a decis limitarea remuneratiilor pentru primii 25 cei mai bine platiti directori din cadrul a sapte companii salvate de stat.

Patru directori AIG au primit in total 4 milioane dolari, dintre care 1 milion a fost primit de directorul financiar David Herzog, iar 1,6 milioane dolari au fost acordate unuia dintre directorii diviziei de asigurare a proprietatilor, Kristian Moor. Alti angajati au primit, prin urmare, 8,1 milioane dolari, mai arata documentul.

AIG a mai autorizat plata indemnizatiilor contractuale de retragere pentru unul dintre principalii lideri ai diviziei de asigurari de viata, Edmund Tse, care s-a retras din companie in 2009, potrivit aceluiasi document.

"Incapacitatea grupului AIG de a-si pastra si motiva angajatii cei mai performanti i-ar putea afecta posibilitatea de a-si stabiliza activitatea", se mai arata in document.

Acordarea unor prime totale de 165 milioane dolari, imediat dupa ce AIG fusese salvata de guvern, a trezit indignarea opiniei publice, a presei si a Congresului american in luna martie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: