ING a inregistrat un profit trimestrial de 750 milioane euro, potrivit rezultatelor preliminare

Data publicarii: 26-10-2009 | International

Grupul financiar olandez ING, prezent si pe piata romaneasca, a anuntat ca va afisa, probabil, un profit de 750 milioane euro pentru al treilea trimestru, excluzand desprinderile si elementele exceptionale, dupa o pierdere de 568 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit datelor preliminare, profitul net la nivel de grup din al treilea trimestru este estimat la circa 750 milioane euro.

De asemenea, banca preconizeaza rezultate comerciale puternice, de 2,4 miliarde euro, atribuite in principal operatiunilor bancare, in contextul in care tendinta de stabilizare observata in al doilea trimestru a continuat in cel de-al treilea trimestru al anului. 

Rezultatele comerciale afisate de ING in al treilea trimestru sunt in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 3% fata de al doilea trimestru.

Profitul net preliminar al diviziei bancare ar urma sa atinga 250 milioane euro, pe fondul dobanzilor constante si al costurilor mai mici.

Profitul diviziei de asigurari este calculat la 500 milioane euro, fiind sustinut de impactul favorabil al conditiilor din piata.

Rezultatul net a grupului, luand in considerare desprinderile si elementele exceptionale, va fi, potrivit raportului, de 500 milioane euro, sau 0,24 centi/actiune. ING a inregistrat un profit de 0,03 euro/actiune in al doilea trimestru al acestui an si o pierdere de 0,22 euro/actiune in al treilea trimestru din 2008.

Cu toate acestea, slabiciunea economiilor si a pietelor financiare din intreaga lume au exercitat presiuni asupra rezultatelor, cauzand un impact negativ de 850 milioane euro. Desi substantial, impactul este mai mic decat in al doilea trimestru, cand a afectat rezultatul cu 1,4 miliarde euro.

ING a primit anul trecut un ajutor de 10 miliarde euro de la guvernul olandez, pe care intentioneaza sa-l ramburseze prin majorarea capitalului cu 7,5 miliarde euro, vanzare de actiuni si desprinderea diviziei de asigurari, ce ar putea fi listata la bursa.

Grupul a precizat in cadrul unui comunicat ca toate cifrele sunt rotunjite, neauditate, si bazate pe date preliminare. Rezultatele finale din al treilea trimestru vor fi prezentate de ING pe 11 noiembrie.

NewsIn