CNVM obliga entitatile sa nu angajeze persoane care au interdictie de a activa pe piata de capital

Data publicarii: 26-10-2009 | Bursa

CNVM obliga entitatile supravegheate sa nu angajeze sau sa aiba relatii contractuale cu persoanele care au primit interdictia de a activa pe piata de capital sau cu firme ale acestor persoane, potrivit unei decizii publicate de Comisie.

"Entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de catre C.N.V.M. nu pot avea relatii contractuale ce vizeaza activitatea specifica pietei de capital care implica prestatii din partea persoanelor aflate sub incidenta prevederilor art.273 alin.(1) lit. c) pct.3 din Legea nr.297/2004", potrivit deciziei arbitrului pietei de capital.

Astfel, persoanele care au primit interdictie de a activa pe piata de capital, cum este cazul fostilor sefi de la Broker Cluj: Petru Prunea si Adrian Ceuca, nu vor mai putea intra in realtii contractuale cu entitati ale pietei de capital.

In urma aceste decizii, fostul presedinte al Broker Cluj, care a primit in aprilie interdictie de a mai activa pe piata de capital pentru cinci ani, poate fi obligat sa renunte la contractul de consiliere pe care l-a semnat recent cu o firma de brokeraj.

NewsIn