Fiscul vrea inscrierea in cazierul fiscal a atragerii raspunderii solidare cu debitorul insolvabil

Data publicarii: 26-10-2009 | Finante-Banci

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat un nou proiect de act normativ prin care in cazierul fiscal sa fie inscrise inclusiv atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent si inactivitatea fiscala, conform unui comunicat transmis de institutie.

Cele doua noi situatii sunt prevazute pe langa cele existente in prezent ce vizeaza inscrierea in cazierul fiscal al contribuabililor a faptelor savarsite de acestia, sanctionate de legile fiscale, financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara.

Inactivitatea fiscala se inscrie, atat in cazierul fiscal al persoanei juridice declarate in inactivitate fiscala, cat si in cel al reprezentantilor legali ai acesteia.

De asemenea, potrivit art. VII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.46/2009, inscrierea in cazierul fiscal a starii de inactivitate fiscala, pentru persoanele juridice aflate in inactivitate fiscala la data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta, precum si pentru reprezentantii legali ai acestora, se realizeaza in termen de 60 de zile de la publicarea acesteia, se mai arata in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: