ING: Separarea activitatilor de asigurari de cele bancare nu va avea impact negativ asupra clientilor

Data publicarii: 26-10-2009 | Finante-Banci

Separarea activitatilor bancare de cele de asigurari nu va avea impact negativ asupra produselor si serviciilor oferite clientilor sau asupra angajatilor, a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

ING Asigurari de Viata face aceste precizari in urma anuntului de luni a ING privind separarea activitatilor bancare de cele de asigurari in cadrul grupului.

"Separarea activitatilor bancare de cele de asigurari nu va avea niciun impact negativ asupra produselor si serviciilor oferite clientilor sau asupra angajatilor, aceasta decizie urmand sa aduca mai multa soliditate, simplitate si transparenta operatiunilor de asigurari ale companiei", a afirmat Cornelia Coman, care detine si functia de presedinte al consiliului de administratie al ING Fond de Pensii.
 
Decizia vine ca urmare a finalizarii planului de reorganizare anuntat la inceputul anului, agreat recent si cu Comisia Europeana. ING urmeaza sa renunte, in timp, la toate operatiunile de asigurari si management al investitiilor, prin oferte publice initiale si/sau vanzari.

Finalul procesului de separare este programat pentru anul 2013 si se va desfasura pe parcursul mai multor etape, se arata in comunicat.

Grupul anuntase ca ING va desprinde divizia prin intermediul unei oferte publice initiale, printr-o vanzare sau printr-o combinatie intre aceste metode in urmatorii patru ani.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: