Banca miliaradarului rus Alexander Lebedev, proprietara a 40.500 porci dupa ce un client nu si-a mai putut plati datoria

Data publicarii: 27-10-2009 | Finante-Banci

Sistemul bancar rusesc traverseaza una dintre cele mai dificile perioade din ultimii 20 de ani, situatie cauzata atat de criza financiara globala, cat si de usurinta acordarii creditelor din anii anteriori, scrie Bloomberg.

Un exemplu este reprezentat de banca detinuta de miliardarul rus Alexander Lebedev, National Reserve Bank, care, aflata in imposibilitatea de a recupera o datorie de 3,5 miliarde dolari de la un fermier din Samara, a fost obligata sa preia activele cu care acesta garantase: 40.500 porci.

Bancile rusesti sunt considerate drept foarte riscante in comparatie cu institutiile finanicare straine. Un raport al agentiei de rating Standard & Poor's, realizat la sfarsitul lui septembrie, arata ca principala problema consta in procentul extrem de mare al creditelor neperformante.

Conform analistilor S & P, pana in 2010 valoarea acestor credite va ajunge la 110 miliarde dolari, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert din totalul creditelor acordate de institutiile rusesti de credit.

Redactia BankNews.ro