Fitch a coborat cu o treapta ratingul diviziei de asigurari a ING, in urma anuntului de desprindere

Data publicarii: 27-10-2009 | International

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat marti de la 'A' la 'A-' ratingul creditelor pe termen lung pentru ING Verzekeringen NV, divizia de asigurari a grupului ING, si a plasat ratingul sub supraveghere cu perspectiva negativa, dupa anuntul de luni privind desprinderea activitatii.

Subsidiarele din Statele Unite ale ING Verzekeringen au fost, de asemenea, retrogradate, Fitch reducandu-le ratingurile de putere finanicara la 'A-', si raman sub supraveghere cu perspectiva negativa.

Fitch a mai confirmat marti ratingul 'A+' , al creditelor pe termen lung emise de ING Bank NV, cu perspectiva stabila, si a coborat de la 'B/C' la 'C' ratingul individual.

Agentia a confirmat si ratingul 'A' , al creditelor pe termen lung emise de ING Group, schimband perpectiva de la negativa la stabila, si a atribuit ratingul de suport '1'.

Retrogradarea vine dupa ce ING Group a anuntat ca vrea sa desprinda toate operatiunile de asigurari pana sa finalul lui 2013. In prezent, grupul ING are doua mari subsidiare: ING Bank, ce opereaza cea mai mare parte a activitatilor bancare, si ING Verzekeringen, ce se ocupa cu activitatile din sectorul asigurarilor.  

Desprinderea diviziei de asigurari face parte dintr-un plan de restructurare solicitat de Comisia Europeana. In plus, pentru a obtine aprobarea Comisiei, ING Bank trebuie sa desprinda divizia ING Direct USA, precum si alte subsidiare olandeze mai mici.

In plus, ING Group va realiza o majorare de capital de 7,5 miliarde euro, pentru a rambursa jumatate din ajutoarele oferite de guvernul olandez, ce totalizeaza 10 miliarde euro.

Retrogradarea ING Verzekeringen reflecta opinia Fitch ca operatiunile nu vor mai beneficia de apartenenta la o organizatie majora de banci si asigurari, ceea ce va reduce flexibilitatea finanicara. Plasarea sub supraveghere cu perspectiva negativa reflecta nesiguranta generata de desprindere cu privire la franciza si la pozitia operatiunilor de asigurari ale ING.

Fitch va decide ce masuri va lua in urma plasarii sub supraveghere dupa ce procesul de desprindere va fi finalizat si dupa ce noua structura a ING Verzekeringen va fi stabilita. Ratingul ING Verzekeringen continua sa reflecte afacerile puternice si gradul excelent diversificare geografica, sustine Fitch.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: