Alpha Bank Romania anunta ca unele servicii nu pot fi folosite intre 29 octombrie si 2 noiembrie

Data publicarii: 27-10-2009 | Finante-Banci

Alpha Bank Romania a anuntat, marti, ca in anumite intervale de timp, in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie, cardurile de debit si de credit, serviciul de internet banking, reteaua de bacomate (ATM) si aparatele de plata cu cardul la comercianti (POS) nu vor functiona.

Banca a explicat ca aceste inreruperi sunt cauzate de lucrarile de implementare a noii aplicatii informatice. Aceasta va fi implementata incepand din 2 noiembrie. De asemenea, in perioada mentionata, unitatile bancii vor functiona dupa un program special, se arata in comunicat.

Cardurile de debit emise de Alpha Bank Romania nu vor putea fi utilizate joi, 29 octombrie, intre orele 15:30 si 24:00, si luni, 2 noiembrie, intre orele 3:00 si 5:00. De asemenea, reteaua de bancomate nu va fi functionala joi, 29 octombrie, intre orele 19:00-24:00, si luni, 2 noiembrie, intre orele 3:00 si 5:00.

Reteaua de POS-uri a bancii si cardurile de credit emise de Alpha Bank Romania nu for putea fi folosite joi, 29 octombrie, intre orele 19:00 si 24:00.

Serviciul de internet banking Alpha Click nu va fi disponibil pentru efectuarea de tranzactii, ci doar pentru consultarea arhivei de rapoarte in intervalul vineri, 30 octombrie, ora 11:00 - luni, 2 noiembrie, ora 8:00.

De asemenea, sucursalele si agentiile Alpha Bank Romania vor functiona dupa un program special: vineri, 30 octombrie, intre orele 9:00 si 12:00, si luni, 2 noiembrie, intre orele 9:00 si 15:00.

Unitatile Alpha Point vor fi deschise in aceasta perioada pentru a oferi informatii si pentru a primi  documente de la clienti, insa nu vor efectua operatiuni in intervalele: vineri, 30 octombrie, dupa orele 12.00; sambata, 31 octombrie, si duminica, 1 noiembrie, precum si luni, 2 noiembrie, dupa ora 15:00.

Solutia utilizata pentru noua aplicatie implementata de banca, Flexcube, este furnizata de Oracle, fiind utilizata de peste 390 de institutii financiare din 125 de tari. Acelasi sistem este implementat de grupul elen Alpha Bank si in celelalte subsidiare ale sale, se mai arata in comunicat.

In urma implementarii noului sistem, conturile cardurilor de debit emise de Alpha Bank Romania vor evolua la statutul de cont curent si vor oferi clientilor unele avantaje precum comision 0% pentru utilizarea cardului de debit la ATM-urile bancii.

De asemenea, clientii pot sa verifice in timp real, prin intermediul cardului, atat fondurilor proprii, cat si a celor obtinute prin contractarea unei facilitati de descoperit de cont atasata contului curent. Clientii bancii mai pot consulta in timp real prin intermediul bancomatelor Alpha Bank ultimele 10 tranzactii decontate, efectuate cu cardul.

Clientii bancii vor putea rambursa sumele aferente cardului de credit prin direct debit, efectua plati intra/interbancare prin intermediul contului curent la care cardul de debit este atasat si consulta in timp real tranzactiile efectuate cu cardul, prin serviciul de internet banking.

Alpha Bank Romania are 200 de unitati si peste 2.500 de angajati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: