BCR ia noi masuri de stimulare a platilor electronice, in defavoarea tranzactiilor cu numerar

Data publicarii: 28-10-2009 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana a eliminat, de miercuri, comisioanele percepute clientilor persoane fizice pentru serviciile de Debit Direct si Standing Order si creste comisionul de retragere de numerar de la bancomatele altor banci, ca sa stimuleze utilizarea platilor fara numerar intra si inter-bancare.

De asemenea, BCR diminueaza suma minima obligatorie pentru deschiderea unui cont curent cu card de debit atasat VISA Classic in lei, euro sau dolari la 50 lei/euro/dolari. Totodata, banca diminueaza soldul minim al contului curent cu card de debit atasat pentru cardurile de debit in valuta - VISA Classic in euro sau dolari.

Totodata, BCR mentine nivelul comisionului de retragere de numerar de la bancomatele (ATM) proprii, dar creste comisionul de retragere de numerar de la bancomatele altor banci, inclusiv in strainatate, la 0,75% + 4,5 lei. Concomitent, obtinerea lunara a extrasului de cont curent de clientii persoane fizice devine gratuita.

BCR are cea mai extinsa retea de bancomate din Romania - aproape 2.100 aparate, iar utilizarea cardurilor BCR la oricare din bancomatele bancilor din Erste Group are aceleasi costuri ca in Romania.

"Costurile asociate administrarii contului curent si a accesului la accesta prin canale alternative (reteaua de ATM, MFM si POS a BCR - prin utilizarea cardului de debit atasat contului curent; telefonic - prin servciul ALO 24 Banking; Internet - prin servciul CLICK 24 Banking) raman printre cele mai mici din piata si dupa majorarea comisonului lunar de administrare a contului curent de la 1,75 lei la 2,50 lei", a spus directorul executiv responsabil de directia de dezvoltare a afacerilor si produselor de retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

Aceste modificari sunt cuprinse in tariful de comisioane pentru persoane fizice care intra in vigoare de miercuri, 28 octombrie.

BCR, membra a grupului Erste, emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are o retea nationala de peste 2.000 de bancomate (ATM) si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu cardul (POS).

BCR gestioneaza active de peste 17,2 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 659 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri dedicate IMM-urilor si companiilor mari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: