Slovenii de la KD si-au inchis singurul fond din piata locala care facea plasamente in alte fonduri

Data publicarii: 02-11-2009 | Bursa

KD Investments, divizia de administrare a investitiilor de pe piata autohtona a grupului KD, a cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) retragerea autorizatiei fondului deschis de investitii KD Multifond, singurul vehicul de investitii cu plasamente in alte fonduri.

Potrivit unei decizii a CNVM, fondul va fi radiat din registrul public, iar administratorul va trebui sa transmita Comisiei in termen de 30 de zile un raport de audit prin care sa certifice lichidarea tuturor activelor si obligatiilor, precum si inchiderea conturilor bancare ale fondului.

Decizia de inchidere a fondului vine in contextul in care, in septembrie, singurul investitor care mai ramasese la KD Multifond, o societate comerciala, si-a retras banii, adica putin peste 500.000, ceea ce a lasat fondul fara active, neputand astfel sa mai raporteze valoarea unitatii de fond.

KD Investments Romania mai administreaza pe piata locala doua fonduri deschise de investitii: KD Maximus si KD Optimus. Valoarea activelor administrate de sloveni se ridica la 40,4 milioane lei, la sfarsitul lunii septembrie, avand o cota de piata de numai 1,6%.

NewsIn