UBS si-a redus pierderile in al treilea trimestru, insa nu prevede o imbunatatire a situatiei

Data publicarii: 03-11-2009 | International

UBS, cea mai mare banca elvetiana, a anuntat marti ca si-a redus pierderile in al treilea trimestru, insa a precizat ca nu prevede o ameliorare rapida a situatiei financiare, anunt ce nu a multumit investitorii, relateaza AFP.

Grupul bancar, unul dintre cele mai grav afectate de criza financiara, nu a reusit sa revina pe profit, insa si-a diminuat in al treilea trimestru pierderile nete la 564 milioane franci elvetieni (373 milioane euro), de la 1,4 miliarde franci in trimestrul precedent.

Cel de-al doilea grup de gestionare a averilor din lume a afisat rezultate sub asteptari, in contextul in care analistii mizau pe o pierdere trimestriala de 479 milioane franci.

Banca a fost suferit impactul unor costuri totale de 2,2 miliarde franci in perioada analizata, in principal din credite, din vanzarea UBS Pactual si din conversia obligatiunilor emise de stat.

Mai grav, nivelul iesirilor de capital a atins in al treilea trimestru 36,7 miliarde franci, fata de 39,5 miliarde in al doilea trimestru, a precizat banca intr-un comunicat.

Si la acest capitol, UBS nu a reusit sa intruneasca asteptarile analistilor, ce prevedeau ca iesirile de capital se vor limita la 16,4 miliarde franci.

"Masurile luate de conducere au dat rezultate vizibile si continuam sa acordam o importanta deosebita reducerii riscurilor si mentinerii stabilitatii financiare", a declarat directorul general al UBS, Oswald Grubel.

Analistii din cadrul bancii Wegelin considera ca cifrele sunt "dezamagitoare, la prima vedere, in special la capitolul evolutiei negative a capitalului nou si al lipsei de optimism" in formularea perspectivelor.

"Alte deprecieri ale activelor bancii vor speria investitorii", au precizat acestia, intr-un raport de cercetare, care au notat, totusi, cresterea indicatorului de capital Tier 1 al UBS.

NewsIn