Franks: FMI va fi flexibil cu Romania in modul de atingere a tintelor de deficit bugetar

Data publicarii: 05-11-2009 | Economie

FMI va fi flexibil cu Romania in modalitatile de atingere a tintelor pe deficit bugetar, dar reprezentantii delegatiei Fondului nu au discutat pana in prezent cu autoritatile romane despre modificarea acestor tinte, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Am stabilit tintele, insa putem fi flexibili in modul de atingere a acestora. Discutiile membrilor echipei noastre continua la Ministerul de Finante", a mentionat Franks.

El a adaugat ca situatia Romaniei nu se aseamana cu cea a Letoniei, din punctul de vedere al FMI, chiar daca si guvernul de la Riga a fost schimbat, pentru ca politicile economice sunt diferite in cele doua tari.

Letonia, o economie mica si deschisa, a intrat intr-o grava recesiune, care a dus la caderea guvernului condus Ivars Godmanis la inceputul acestui an. Actualul premier, Valdis Dombrovskis, a declarat recent ca guvernul sau va face tot ce este necesar pentru ca Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE) sa continue sa acorde sprijin financiar tarii, pentru a evita "falimentul de stat".

NewsIn