Asirom a lansat o asigurare de sanatate ce acopera tratament medical in limita a 100.000 euro pe an

Data publicarii: 05-11-2009 | Finante-Banci

Asirom, controlat de Vienna Insurance Group, lanseaza o asigurare de sanatate care garanteaza tratament medical in limita a 100.000 euro pe an pentru fiecare asigurat sau coasigurat, in clinici si spitale din Romania si in 135 de spitale din Austria, a anuntat joi compania.

Pentru clientii care incheie o polita de asigurare Medical Select Plus, asiguratorul deconteaza direct costurile privind spitalizarea, cele cu tratamentul medical in spital si aferente interventiilor chirurgicale, se arata in comunicat.

De asemenea, sunt decontate cheltuielile cu spitalizarea in rezerve private cu 1 sau 2 paturi, cu masa oferita in spital, precum si cu medicamentele si materialele medicale prescrise pacientului spitalizat - tratament in camera de urgenta, onorariile datorate medicilor licentiati, chirurgilor si anestezistilor, costurile radioterapiei, chimioterapiei, radiologiei sau cele aferente consultatiilor necesare pentru urmarirea evolutiei bolii, potrivit companiei. Tratamentul ambulatoriu este decontat in limita a 1.000 euro pentru fiecare pacient.

Prima lunara este de circa 100 euro pentru o polita individuala (pentru o persoana). Pentru intreaga familie (mama, tata si 2 copii), prima lunara este de circa 200 euro.

In situatia in care sunt cuprinsi in asigurare grupuri de peste 20 de asigurati, aceasta asigurare acopera si urmarile bolilor preexistente, se mai arata in comunicat.

Asigurarea poate fi incheiata atat de cetatenii romani, cat si de cei straini rezindenti in Romania. Coasigurati pot fi sotul/sotia asiguratului, precum si copiii, biologici sau adoptati.

Compania Asirom, controlata de grupul austriac Vienna Insurance Group, si-a adancit de peste doua ori pierderile anul trecut, pana la 67,7 milioane lei (18,4 milioane euro), de la 31,8 milioane lei in 2007.

Pe piata romaneasca, VIG detine in prezent companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom.

NewsIn