Strauss-Kahn: Desi exista intarzieri, acordul FMI cu Romania decurge normal

Data publicarii: 09-11-2009 | Economie

Acordul FMI cu Romania decurge normal, iar amanarea acordarii unei transe a fost este cauzata de schimbarea guvernului, sustine directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, citat de Reuters.

El a tinut sa precizeze ca ca nu este ingrijorat in mod special de acest program.

"In cazul Romaniei este un program normal. Bineinteles ca este o schimbare de guvern, asa ca exista o oarecare intarziere, dar nu am nicio grija deosebita in privinta acestui program", a declarat el.

Alegerile prezidentiale au determinat FMI sa amane evaluarea pentru a treia transa a imprumutului destinat Romaniei, dupa ce guvernul a fost demis de Parlament, noteaza Reuters.

Acordarea transei din decembrie a imprumutului de la FMI a fost amanata, intrucat guvernul nu a reusit sa aprobe legile cerute in acord pana la termenele asumate, iar noua misiune de evaluare va veni in Romania abia in ianuarie, potrivit unor surse citate de NewsIn.

In conditiile amanarii celei de-a treia transe de la FMI, statul roman risca sa intre in criza lichiditati pana la finalul anului. Mai exact, sa nu mai dispuna de resurse pentru acoperirea cheltuielilor curente, cum ar fi plata salariilor, a pensiilor, suplimentarea bugetului de somaj, sau pentru rambursarea unor imprumuturi scadente in ultima parte a acestui an.

Adevarul