Numarul locuintelor scoase la inchiriere in Capitala a scazut in octombrie cu 22%, la 2.850

Data publicarii: 09-11-2009 | Imobiliare

Numarul de oferte nou aparute pe piata din Capitala pe segmentul de inchirieri locuinte s-a redus in octombrie 2009 cu 22% fata de luna precedenta, la 2.850 de apartamente, dintre care aproape jumatate garsoniere, potrivit unui raport realizat de AnunturiParticulari.ro.

"In ceea ce priveste numarul de oferte nou aparute pe piata, acestea s-au redus cu 22% fata de luna precedenta. In luna octombrie au fost scoase pentru inchiriere 2.850 de apartamente, dintre care aproape jumatate au fost reprezentate de garsoniere. Numarul acestora a fost de 1.220, in scadere cu 23% fata de luna septembrie. Cu acelasi procent s-au redus si ofertele nou aparute in randul apartamentelor de 2 camere, ce s-au regasit pe piata intr-un numar de 860 de unitati", potrivit sursei citate mai sus.

Si oferta de apartamente cu 3 camere s-a redus cu 17%, pe piata fiind scoase 617 unitati in octombrie.

De asemenea, numarul apartamentelor de 4 camere nou aparute a fost de 150, in reducere cu 19 procente fata de septembrie. 

"Comparand numarul ofertelor scoase pe piata in octombrie cu cele aparute in lunile precedente, se observa ca aceasta reducere este doar aparenta. Scaderea numarului de oferte a fost generata de faptul ca in septembrie au fost scoase pe piata un numar foarte mare de apartamente. In realitate putem vorbi doar de o scadere pe termen scurt, pentru ca numarul apartamentelor scoase la inchiriat in luna octombrie se situeaza la un nivel apropiat de cel din lunile anterioare", se mai arata in raport.

AnunturiParticulari.ro mai arata ca pretul mediu de inchiriere in Capitala in octombrie, fata de septembrie, a scazut cu 4% pentru garsoniere, cu 3% pentru apartamentele cu 2 camere, cu 1,3% pentru cele cu 3 camere, in timp ce pentru cele de 4 camere s-a inregistrat o crestere de 11%.

Pretul mediu de inchiriere al apartamentelor din Bucuresti a ajuns in luna octombrie la un minim istoric pentru ultimii trei ani. Astfel, pretul mediu solicitat de proprietari pentru o garsoniera a fost de 279 de euro/luna, cu 4% mai redus fata de septembrie, pentru apartamentele cu doua camere pretul mediu de inchiriere a fost de 390 de euro/luna, in scadere cu 3% fata de luna anterioara.

De asemenea, pentru locuintele de trei camere pretul mediu de inchiriere a scazut cu 1,3%, proprietarii solicitand in medie 533 de euro/luna.

Pretul mediu de inchiriere al apartamentelor de patru camere a fost de 860 de euro/luna si a inregistrat o crestere de 11% comparativ cu luna precedenta.

"Pretul pentru acest tip de locuinte are o evolutie neregulata, deci cresterea de luna aceasta este intamplatoare, nu trebuie privita la nivel de regula. Explicatia este data de stocul de oferte foarte mic. Pe termen mediu, tendinta este de scadere, fata de acum sase luni chiriile apartamentelor de patru camere fiind mai reduse cu 14%", se arata in raportul AnunturiParticulari.ro.

Reprezentantii portalului estimeaza ca in ultimele luni din acest an, pe piata inchirierilor rezidentiale oferta va scadea si este de asteptat ca proprietarii sa scada preturile in continuare, pe fondul cererii reduse si a puterii de cumparare scazute.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: