Nokia retrage de pe piata 14 milioane de incarcatoare defectuoase de telefoane mobile

Data publicarii: 09-11-2009 | International

Nokia, liderul pietei mondiale a telefoanelor mobile, a decis sa retraga de pe piata aproximativ 14 milioane de incarcatoare vandute in intreaga lume si care prezinta defecte, acestea urmand sa fie inlocuite gratuit, a anuntat un purtator de cuvant al firmei finlandeze, citat de AFP.

Incarcatoarele au fost produse de BYD, unul dintre subcontractantii Nokia, si sunt susceptibile sa provoace descarcari electrice. Grupul finlandez a precizat ca nu a fost semnalat deocamdata niciun incident si niciun ranit.

Nokia precizeaza ca este vorba de incarcatoarele AC-3E si AC-3U, fabricate intre 15 iunie si 9 august 2009, precum si de modelul AC-4U, fabricat intre 13 aprilie si 25 octombrie 2009. Incarcatorul AC-3E a fost vandut in Europa, iar celelalte doua au fost comercializate in America de Nord si America Latina.

Clientii Nokia pot verifica pe pagina de internet a companiei daca incarcatorul pe care-l detin face parte din cele potential riscante.

Purtatorul de cuvant a adaugat ca decizia de retragere de pe piata nu se refera la incarcatoarele pentru China, Marea Britanie, Brazilia si Argentina.

NewsIn