Goldman Sachs, Morgan Stanley si JP Morgan vor plati bonusuri record de 30 miliarde dolari in 2009

Data publicarii: 10-11-2009 | International

Goldman Sachs, Morgan Stanley si JPMorgan Chase, singurele banci americane de investii care au supravietuit celei mai mari crize de la Marea Depresiune incoace, vor oferi anul acesta bonusuri care totalizeaza un nivel record de 29,7 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Conform estimarilor analistilor valoarea bonusurilor este cu 60% mai mare comparativ cu sumele acordate anul trecut si peste recordul anterior, de 26,8 miliarde de dolari, atins in 2007. Toate bancile mentionate au iesit din schema de ajutor a guvernului, fapt ce le permite sa-si stabileasca propriile politici de recompensare a angajatilor.

In medie, fiecare din cei 119.000 angajati va lua 250.400 dolari, de aproape cinci ori mai mult decat venitul mediu al unei familii americane, de 50.303 dolari, in 2008.

Cea mai mare parte a bonusurilor vor fi acordate sub forma de actiuni, iar platile in numerar vor fi esalonate, astfel incat sa reflecte mai bine rezultatele pe termen lung, ca urmare a presiunilor din partea autoritatilor de reglementare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: