Good.bee Credit IFN vrea sa acorde microcredite de peste 15 milioane euro pana la finalul lui 2010

Data publicarii: 10-11-2009 | Finante-Banci

Good.bee Credit IFN vrea sa acorde microcredite de peste 15 milioane euro pana la sfarsitul lui 2010, mai ales pentru micile afaceri din regiunile rurale ale Romaniei, capitalul social al companiei pentru inceput fiind de 3 milioane euro, a declarat marti directorul executiv al good.bee Viena.

"Dorim sa asiguram o baza solida de capital pentru good.bee Credit si in anii ce vor veni pentru a sprijini dezvoltarea durabila a companiei", a declarat directorul executiv al good.bee Holding Viena, Sava Dalbokov. 

El a precizat ca suma de 3 milioane euro - cat reprezinta capitalul social al companiei - reprezinta "o baza suficienta pentru activitatile de creditare din urmatorul an". Dalbokov a mai spus ca, suplimentar, finantare pentru aceste imprumuturi ar putea fi disponibila prin Erste Group, respectiv BCR sau alte institutii financiare.

Good.bee Credit IFN SA a fost creat prin asocierea good.bee Holding - societate mixta formata de Fundatia Erste (40%) si Erste Group (60%) - cu Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Economica (CDE), o insitutie de microfinantare romaneasca.

Noua companie este detinuta in proportie de 49% de good.bee Holding si de 51% de CDE. 

Good.bee Credit IFN va oferi micro-credite si consultanta in vederea creditarii clientilor neacoperiti de servicii bancare traditionale, precum si micilor antreprenori din zonele rurale si din orasele mici, prin intermediul a 10 birouri regionale care acopera 21 de judete.
 
Noile activitati de creditare se vor concentra pe micro imprumuturi si consultanta  pentru producatorii agricoli certificati, persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale si societati cu raspundere limitata. Beneficiarii programului de finantare vor fi in principal micii intreprinzatori care conduc activitati generatoare de venit si dovedesc abilitati de a dezvolta si mentine o afacere durabila.

Activitatile eligibile finantarii includ agricultura, comertul, productia mica sau serviciile, care pot folosi microcreditele pentru capital de lucru sau investitie. Plafonul maxim de creditare este de 50.000 euro pe o perioada ce nu poate depasi cinci ani, in functie de activitatea finantata si istoricul clientului.

"In mod traditional, bancile sunt rezervate sau au un interes limitat in oferirea de credite micilor antreprenori. Experienta noastra in Romania arata ca exista un segment important de populatie, in special in zonele rurale si in orasele mici, care se incadreaza in aceasta categorie. Serviciile de microcreditare oferite de noi se adreseaza in mod special acestei categorii, finantandu-le proiectele, sprijinindu-i sa-si creasca veniturile, sa-si diversifice activele si sa investeasca in propriul viitor", a declarat directorul executiv al good.bee Credit IFN SA, Anca Ciobanu.

"Cu aproximativ 45% din populatie care traieste in regiunile rurale si peste 8 milioane de oameni care nu au un cont bancar, Romania este o tara foarte importanta pentu noi - prima in care good.bee isi incepe activitatile de microfinantare", a mai spus Dalbokov.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: