Good.bee vrea sa intre pe piata romaneasca de asigurari si de pensii private in 2010

Data publicarii: 10-11-2009 | Afaceri

Good.bee Holding intentioneaza sa intre pe piata de asigurari si de pensii private din Romania, cel mai probabil in 2010, pentru a oferi produse financiare complete in zonele rurale si in orasele mici, a declarat marti directorul executiv al Good.bee Credit IFN, Anca Ciobanu.

"Clientii din zonele rurale si din orasele mici trebuie sa acceseze un complex de produse, microcreditul fiind unul dintre ele, iar asigurarile si pensiile completeaza produsele financiare", a afirmat Ciobanu.

"Vor fi institutii separate de Good.bee Credit IFN. Momentan suntem in faza de proiect", a completat ea.

Ciobanu a mentionat ca nu se stie, inca, daca Good.bee Holding Viena va intra pe aceste piete prin investitii de la zero (greenfield) sau prin achizitia unor entitati.

Directorul executiv al Good.bee Holding, Sava Dalbokov, a explicat ca un produs de asigurare pentru microfinantari a fost lansat in Austria si, daca aceasta va avea succes, va fi implementat si in Romania, cel mai probail  printr-un parteneriat cu Vienna Insurance Group (VIG), de altfel partener si pe piata austriaca a Good.bee Holding.

Good.bee Holding Viena este detinut in proportie de 60% de Erste Bank, restul de 40% apartinand Fundatiei Erste, principalul actionar al Erste Bank.

Compania Good.bee Credit IFN, lansata marti, a fost creata prin asocierea Good.bee Holding cu Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Economica (CDE), o insitutie romaneasca de microfinantare.

NewsIn