Gelin pleaca de la conducerea BRD si ar putea fi inlocuit de Guy Poupet din 1 ianuarie

Data publicarii: 11-11-2009 | Finante-Banci

Actionarii celei de-a doua banci de pe piata romaneasca, BRD, controlata de grupul francez Societe Generale, sunt convocati in AGA pe 14 decembrie pentru a alege un nou administrator in locul actualului presedinte, Patrick Gelin, candidatul propus fiind Guy Marie Charles Poupet.

"Adunarea Generala va avea pe ordinea de zi alegerea unui nou administrator in locul domnului Patrick Gelin, incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Candidatul propus aprobarii Adunarii Generale este domnul Guy Marie Charles Poupet", se spune in comunicatul publicat miercuri dimineata pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit bancii, Patrick Gelin a renuntat la mandatul de membru in consiliul de administratie si la functia de presedinte-director general al BRD-SocGen "ca urmare a deciziei personale, in deplin acord cu conducerea grupului Societe Generale, de a se retrage din activitatea profesionala", dupa o cariera de 40 de ani de cariera in cadrul SocGen.

Decizia de convocare a AGA a fost luata de consiliul de administratie intr-o sedinta ce a avut loc marti, 10 noiembrie.

BRD-SocGen a obtinut, in primele noua luni ale anului, un profit net de 660 milioane lei (156 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar din 2008, in conditiile cresterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 milioane lei (159 milioane euro).

Activele bancii ajunsesera la 47,9 miliarde lei (11,4 miliarde euro) la 30 septembrie 2009, in crestere cu 7,6% fata de activele de la 30 septembrie 2008, cand se situau la 44,5 miliarde lei, dar in scadere cu 2,7% fata de finalul lui 2008.

NewsIn