Credit Agricole a afisat un profit trimestrial in scadere cu 21%, dar peste asteptari

Data publicarii: 12-11-2009 | Finante-Banci

Credit Agricole, a treia banca din Franta din punctul de vedere al capitalizarii, a anuntat ca profitul a scazut in al treilea trimestru cu 21%, depasind totusi estimarile analistilor, si a anuntat retragerea directorului executiv, Georges Pauget, relateaza Bloomberg.

Profitul net a scazut la 289 milioane euro, de la 365 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca. Castigurile au depasit media estimarilor analistilor consultati de Bloomberg, de 128 milioane euro.

Georges Pauget, in varsta de 62 de ani, se va retrage de la conducerea grupului la 1 martie 2010 si va fi inlocuit de Jean-Paul Chifflet, in varsta de 60 de ani, secretar general al celui mai mare actionar al bancii.

Pauget, care a devenit director executiv in septembrie 2005, a decis consolidarea bancii de investitii Calyon si extinderea in Italia si Grecia, inainte de criza finanicara ce a determinat grupul sa diminueze riscurile.

Credit Agricole a fost una dintre primele banci europene ce si-au majorat capitalul anul trecut, din cauza deprecierii activelor, ca urmare a crizei creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite.

Chifflet a fost in ultimii trei ani secretar general al Federation Nationale du Credit Agricole, un grup de creditori regionali ce detine participatia majoritara in cadrul bancii.

Pierderile diviziei bancare de investitii au atins 99 milioane euro in perioada analizata. Rezultatele au fost afectate de deprecierea activelor garantate prin ipoteci.

Pierderile diviziei internationale de retail banking au totalizat 417 milioane euro, in urma unui cost inainte de taxe de 485 milioane euro suportat de subsidiara greceasca Emporiki Bank. Grupul intentioneaza sa readuca Emporiki pe profit pana la sfarsitul lui 2011.

Provizioanele pentru creditele neperformante au crescut cu 61% in al treilea trimestru, la 1,19 miliarde euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: