Directorul AIG ameninta cu demisia din cauza ca statul i-a plafonat remuneratia

Data publicarii: 12-11-2009 | International

Directorul general al grupului american de asigurari AIG, salvat anul trecut de la faliment de statul american, care i-a dat ajutoare de peste 170 miliarde dolari, ameninta cu demisia din cauza restrictiilor guvernamentale privind remuneratiile sefilor de companii, potrivit Wall Street Journal.

Robert Benmosche, care si-a preluat functia abia in urma cu trei luni, a informat consiliul de administratie al companiei ca are de gand sa-si dea demisia, a relatat Wall Street Journal, citand surse apropiate afacerii.

Benmosche, cunoscut in mediul de afaceri pentru stilul sau direct de exprimare, ar fi declarat ca "s-a saturat", dar a acceptat sa se gandeasca mai bine, dupa scandalul provocat de declaratiile sale facute saptamana trecuta intr-o sedinta a consiliului de administratie.

Guvernul american a anuntat luna trecuta ca impune reduceri ale remuneratiilor sefilor a sapte companii pe care statul le-a ajutat cel mai mult, printre care si AIG.

"Supraveghetorul special" insarcinat cu controlul salariilor in aceste companii, Kenneth Feinberg, a prevazut mai ales reducerea cu 90% in medie a remuneratiilor pentru cei mai bine platiti 25 de sefi din aceste firme si urmatoarea sa tinta este extinderea masurii la urmatorii 75 de directori in functie de nivelul salariilor.

In martie, acordarea unor bonusuri totale de 165 milioane dolari unor manageri din AIG, dupa salvarea sa cu banii contribuabililor americani, a generat un val de indignare in opinia publica, in presa si in Congres.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: