Tarifele pentru Revelion au scazut cu 15% pentru destinatiile din Romania si cu 20-25% pentru extern

Data publicarii: 12-11-2009 | Turism

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a anuntat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca pachetele turistice pentru perioada de iarna, inclusiv pentru Revelion, au scazut, comparativ cu anul trecut, cu 15% pentru destinatiile din Romania si cu 20-25% pentru cele din strainatate.

De asemenea, purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu, a declarat joi ca in perioada sarbatorilor de iarna se estimeaza o scadere de cel mult 10% fata de anul trecut a circulatiei turistilor. "Este posibil ca aceasta scadere sa fie mai mica, tinand cont ca intr-un an de criza rezervarile se vor face in ultimul moment. Este insa pentru prima oara de cand a izbucnit criza cand se inregistreaza o scadere mai mica, ceea ce constituie o sursa de optimism pentru anul viitor", a spus Badulescu.

Printre cele mai cautate destinatii externe ale romanilor pentru petrecerea vacantei de iarna se numara statiunile montane din Austria si Bulgaria, iar in tara, pe primele locuri, se situeaza Poiana Brasov, Predeal, Borsa si Vatra Dornei. "Ca destinatii mai noi cautate de romani pentru sezonul de iarna din acest an se numara Slovenia si Slovacia", a precizat presedintele ANAT, Corina Martin.

In Poiana Brasov si in Predeal, un pachet turistic pentru Craciun, care include 3-4 nopti, la unitati de 3-4 stele, avand toate mesele incluse, are un pret cuprins intre 550 si 900 de lei. Un pachet similar pentru Revelion costa 1.000 si 2.500 de lei.

In statiuni precum Arieseni, Vatra Dornei si Borsa, pentru un pachet de 3-4 nopti de Craciun se plateste 400 - 600 lei, la 3-4 stele, toate mesele fiind incluse. Un pachet similar, care include Revelionul, costa 800 - 1.600 lei.

Cei care doresc sa-si petreaca Craciunul sau Revelionul pe litoral vor plati in medie 150 de euro.

Reprezentantii ANAT au declarat ca, pana in prezent, in topul vanzarilor s-au situat destinatiile exotice si pachetele turistice cu preturi mici si medii la pensiuni si hoteluri montane din Romania, Austria si Bulgaria.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: