Lease Back: Cum poti sa iti vinzi activele fixe, dar sa le folosesti in continuare?

Data publicarii: 17-11-2009 | Finante-Banci

In conditiile in care nevoia de lichiditati ramane ridicata, iar creditele bancare au devenit din ce in ce mai greu de obtinut, finantarile sale-lease back au revenit in atentia companiilor.

Firmele pot sa isi vanda activele fixe, iar apoi sa le inchirieze la loc de la cumparator, transformand activele imobilizate in lichiditati, explica conso.ro.

Activitatea de lease back este destinata, in special, companiilor care au nevoie de finantare, dar nu doresc sa apeleze la un credit bancar si nici sa renunte la activele detinute.  Produsul de tip sale & lease back presupune vanzarea activului fix (cladiri, vehicule, echipamente), cu posibilitatea de a-l folosi in continuare, prin plata unei chirii.

"In perioade ca aceasta pe care din pacate o traversam, nevoia de lichiditate determina agentii economici sa caute toate variantele de finantare a activitatii desfasurate, variante care includ si un astfel de tip de finantare", a precizat Dan Constantinescu, directorul general al UniCredit Leasing.

Operatiunea elibereaza o suma importanta de bani prin transformarea activului detinut in lichiditate, dar nu destabilizeaza activitatea companiei, deoarece respectivul bun poate fi in continuare utilizat in aceleasi conditii.

Finantarile in sistem de lease-back conduc si la o imbunatatire a situatiei financiare a companiei, crescand indicatorii de lichiditate.

Integral in Curierul National