Actionarii Carpatica au aprobat conducerea dualista si au ales membrii consiliului de supraveghere

Data publicarii: 17-11-2009 | Finante-Banci

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au ales cei cinci membri care vor face parte din consiliul de supraveghere, pentru un mandat de patru ani, in contextul in care au votat trecerea la un sistem dualist de conducere a bancii, a anuntat marti banca.

Astfel, din consiliul de supraveghere nou infiintat vor face parte Ilie Carabulea, Ioan Gandila, Doina Toader, Viorel Grigore si Nicolae Petria. Primii patru mentionati dintre membrii selectati ai consiliului de supraveghere, fac parte, in prezent, din consiliul de administratie al bancii.

Totodata, conducerea executiva a companiei va fi mentinuta, pana la inregistrarea membrilor directoratului la Oficiul Comertului. Astfel, din conducerea executiva a Bancii Carpatica fac parte Gheorghe Cismaru, Ion Dobrica, Nicolae Surdu si Gheorghe Ciobanasu, fiind insa nevoie ca ultimii doi sa primeasca avizul BNR.

La inceputul lunii trecute, consiliul de administratie al Bancii Comerciale Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta, care ocupa si functia executiva, aproband totodata o conducere dualista a bancii, prin directorat si consiliu de supraveghere. Anterior, Nicolae Surdu ocupase functia de director general al sucursalei Fortis Bank din Romania.

In primele noua luni din 2009, BCC a inregistrat un profit brut de circa 6 milioane lei, in crestere de patru ori fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut, potrivit datele preliminare prezentate recent de banca. In primele noua luni ale acestui an, provizioanele bancii au crescut cu 9,1 milioane lei.

Recent, Banca Comerciala Carpatica a incheiat o majorare de capital, in urma careia a reusit sa stranga 26,82 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris 96% din titlurile nou emise in cadrul unei operatiuni necesare pentru asigurarea unei rezistente mai bune la socurile macroeconomice si sistemice

Astfel, noul capital social al bancii va fi de 228,076 milioane lei, impartit in 2,28 miliarde de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul BCC, iar banca are o valoare de piata de 211,3 milioane lei (49,2 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,105 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei bursiere din 13 noiembrie.

NewsIn