Intercapital Invest vrea sa lanseze in prima jumatate a lui 2010 doua fonduri de investitii

Data publicarii: 18-11-2009 | Afaceri

Intercapital Invest vrea sa lanseze in prima parte a anului viitor un fond de investitii monetar si unul pe actiuni, in contextul in care casa de brokeraj asteapta avizul CNVM pentru preluarea administratorului de fonduri Investica, a declarat Razvan Pasol, presedintele Intercapital.

El a mentionat ca pana la sfarsitul anului ar trebui sa primeasca avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru preluarea Investica.

Planul de a lansa doua fonduri de investitii face parte din strategia Intercapital de a intra pe piata administratorilor de fonduri, in contextul in care casa de brokeraj a anuntat in septembrie ca a incheiat un acord cu actionarii societatii de administrare a investitiilor Investica AM pentru achizitia actiunilor detinute de acestia.

Pasol a explicat ca fondurile vor fi destinate in primul rand clientilor Intercapital Invest, pentru a le oferi noi produse de investire, dar unitatile vor putea fi subscrise si de alti investitori. Primul fond lansat va fi cel monetar, deoarece "este un produs obligatoriu si de baza in oferta oricarui administrator de fonduri", urmand ca ulterior sa fie lansat fondul pe actiuni, iar din a doua parte a anului 2010 si alte tipuri de vehicule de investitii.

Investica este societate mica, care administreaza fondul deschis de investitii Investica Altius si cel inchis Infinity. Activele totala administrate de Investica AM se ridicau la sfarsitul lunii august la doar 2,9 milioane lei, avand o cota de piata de numai 0,1%.

Intercapital Invest a fost infiintata in anul 1995 ca membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti si face parte din grupul de firme al Fondului Romano-American pentru Investitii. Firma de brokeraj este printre jucatorii de talie mare care opereaza pe BVB, cu tranzactii intermediate de 379,46 milioane lei de la inceputul acestui an, ocupand astfel a 11-a pozitie in topul brokerilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: